Συνταγογράφηση από ιατρούς άλλης ειδικότητας

Απαράδεκτο κρίνεται το ενημερωτικό δελτίο (αριθ. Πρωτ 614 - 15/11/10) του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων προς τους φαρμακοποιούς μέλη του με το οποίο τους ενημερώνει για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειρίζονται τις συνταγές του ΟΠΑΔ (Δημοσίου) που έχουν συνταγογραφηθεί από ιατρούς άλλης ειδικότητας.

Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του ΔημοσίουΟ Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων προτρέπει τους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς να προμηθευτούν κάθε είδους γνωματεύσεις, αρχικά για ορισμένα χρόνια νοσήματα και αργότερα για όλα, από διάφορες ειδικότητες ώστε να μπορούν να συνταγογραφούν τα χρόνια φάρμακά τους στον Ειδικό Παθολόγο, όπως μέχρι σήμερα συνταγογραφούσαν και επιπλέον προτρέπει τα μέλη να ενημερώνουν με την σειρά τους την υπεύθυνη του ΟΠΑΔ για κάθε πρόβλημα που θα προκύπτει.

Το ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου με τρόπο αυθαίρετο μη γνωρίζοντας το εύρος της Εσωτερικής Παθολογίας, αφαιρεί το δικαίωμα ελεύθερης συνταγογράφησης από τους Ειδικούς Παθολόγους σε χρόνια νοσήματα υποειδικοτήτων της Εσωτερικής Παθολογίας!!! στην προσπάθειά του να εναρμοστεί με τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ασφαλιστικού φορέα (ΟΠΑΔ) για την μείωση της εκτροχιασμένης φαρμακευτικής δαπάνης.

Αναμένονται σύντομα εξελίξεις…….

Το ενημερωτικό δελτίο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων

{gallery}fsi{/gallery}

Σχετικά άρθρα

Πανδημία γρίπης

ΚΕΘΕΑ