Προσωρινή έλλειψη της ινσουλίνης Apidra

Εκτύπωση

Ινσουλίνη ApidraΜε επιστολή της η εταιρεία Sanofi - Aventis ενημερώνει για την προσωρινή έλλειψη διάθεσης των φυσιγγίων Apidra® 3mL ενέσιμου διαλύματος (ινσουλίνη glulisine) [rDNA προέλευσης], η οποία επηρεάζει τα ακόλουθα προϊόντα: Apidra®, Apidra® SoloStar και φυσίγγια για Apidra® για επαναχρησιμοποιούμενη συσκευή τύπου πένας (ClikStar). Η έλλειψη αυτή οφείλεται σε ένα τεχνικό ζήτημα σε μία μονάδα παραγωγής που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της παραγωγής.

Στόχος της εταιρείας είναι η παροχή προμηθειών πριν από το τέλος του 2011 και η επιστροφή στις πλήρεις παραγωγικές της δυνατότητες στις αρχές του 2012.

Όλα τα φυσίγγια Apidra® που βρίσκονται ήδη στην αγορά είναι ασφαλή για χρήση και το συμβάν δεν επηρέασε καμία άλλη ινσουλίνη της Sanofi (Lantus®).

Ανεξάρτητα από το εάν οι ασθενείς θα συνεχίσουν τη θεραπεία Apidra® με χρήση φιαλιδίων και συριγγών Apidra®, ή εάν θα αλλάξουν θεραπεία και θα αρχίσουν να λαμβάνουν άλλο ανάλογο ινσουλίνης ταχείας δράσης, ή ανθρώπινη ινσουλίνη βραχείας δράσης, η Sanofi διαθέτει ένα πρόγραμμα υποστήριξης, για να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας στην επίβλεψη των αλλαγών συσκευής χορήγησης ή θεραπείας κατά τη διάρκεια της περιόδου προσωρινής έλλειψης, με στόχο το μέγιστο όφελος των ασθενών.

Τα άτομα με διαβήτη, που χρησιμοποιούν Apidra® μπορούν πάντα να απευθύνονται για κάθε απορία και παροχή ενημέρωσης στην Γραμμή Διαβήτη – τηλ: 8001115460 (χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο) και στον ιστότοπο της εταιρείας Sanofi-Aventis (http://www.sanofi.gr) όπου υπάρχει ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις επιλογές αλλαγής θεραπείας κατά τη διάρκεια της προσωρινής έλλειψης Apidra® 3mL.

Ετικέτες: ,
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά