Φάρμακα

Διακοπή της κυκλοφορίας του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος DETRUSITOL

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία Pfizer Hellas Α.Ε ενημερώνει τους φαρμακοποιούς για τη διακοπή της κυκλοφορίας του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος DETRUSITOL® SR CAPS 4MG και επιπλέον ζητά να επιστραφούν στην εταιρεία τυχόν αποθέματα του προϊόντος.

Η εταιρεία έχει ενημερώσει συνταγογράφους γιατρούς για την απόφαση της να διακόψει την κυκλοφορία του προϊόντος αυτού, έτσι ώστε να χορηγούν εναλλακτικές θεραπείες στους ασθενείς τους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Detrusitolθα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΕΟΦ, ύστερα από σχετικό αίτημα της εταιρείας μας για εμπορικούς λόγους, ανακάλεσε με την υπ’ αριθμό 67198/03-11-2011 απόφασή του την άδεια κυκλοφορίας μόνο ως προς τη συσκευασία του φαρμακευτικού προϊόντος Detrusitol® SR CAPS 4MG με κωδικό ΕΟΦ 2802383604039.

Με την κοινοποίηση της εν λόγω απόφασης ΕΟΦ εντός του Δεκεμβρίου 2011 η Pfizer Hellas προχώρησε στη διακοπή του εφοδιασμού της αγοράς με το προϊόν αυτό.

Επιπλέον η εταιρεία μας ζήτησε τη διαγραφή της εν λόγω συσκευασίας του προϊόντος από τον Τιμοκατάλογο Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας. Το αίτημα αυτό εγκρίθηκε με το τελευταίο Δελτίο Τιμών που εκδόθηκε στις 21-12-2011 και είχε ημερομηνία ισχύος 16-01-2012 για τα φαρμακεία.

Κατόπιν τούτου, μετά την 16η Ιανουαρίου 2012 δεν είναι πρακτικά δυνατή η εκτέλεση συνταγών και η χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου σε ασφαλισμένους-ασθενείς.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μας έχει ενημερώσει τους συνταγογράφους γιατρούς για την απόφαση της να διακόψει την κυκλοφορία του προϊόντος αυτού, έτσι ώστε να χορηγούν εναλλακτικές θεραπείες στους ασθενείς τους.

Παρόλα αυτά αν αντιμετωπίζετε περιπτώσεις ασθενών, στους οποίους έχει συνταγογραφηθεί DETRUSITOL® SR CAPS 4MG, παρακαλούμε όπως συμβουλέψετε τους ασθενείς αυτούς να επισκεφτούν τον γιατρό τους, προκειμένου να τους χορηγηθούν άλλες εναλλακτικές θεραπείες.

Τέλος εάν έχετε απόθεμα από το συγκεκριμένο ιδιοσκεύασμα μπορείτε να το επιστρέψετε οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε ακολουθώντας τη συνήθη διαδικασία.

 

Η τολτεροδίνη (tolterodine - Detrusitol®) είναι ένας συναγωνιστικός, ειδικός ανταγωνιστής των μουσκαρινικών υποδοχέων, που εμφανίζει επιλεκτικότητα για την ουροδόχο κύστη σε σύγκριση με τους σιελογόνους αδένες και ενδείκνυται για την θεραπεία των συμπτωμάτων της επιτακτικού τύπου ακράτειας ούρων και/ή της συχνουρίας και της επιτακτικής ούρησης, όπως αυτά που μπορούν να εμφανιστούν σε ασθενείς με σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

Σχετικά άρθρα