Αντικατάσταση του φαρμάκου Diamicron 80mg

Εκτύπωση

Σύμφωνα με την φαρμακευτική εταιρεία ΣΕΡΒΙΕ ΕΛΛΑΣ η διάθεση του φαρμάκου Diamicron® 80 mg (γλικλαζίδη) που χρησιμοποιείται για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, στα φαρμακεία και στις φαρμακαποθήκες έχει διακοπεί την 31η Μαρτίου 2010.

Οι διαβητικοί τύπου 2 που λαμβάνουν το παραπάνω φάρμακο θα μπορούν να το αντικαταστήσουν μετά από σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού με την νεότερη φαρμακοτεχνική μορφή του φαρμάκου το Diamicron®ΜR 30mg (γλικλαζίδη ελεγχόμενης αποδέσμευσης που εξασφαλίζει την ιδανική αποδέσμευση του δραστικής ουσίας αποφεύγοντας τις περιττές αιχμές συγκέντρωσης στο πλάσμα).

Η αντικατάσταση του Diamicron® 80 mg με Diamicron®ΜR 30mg γίνεται όπως φαίνεται παρακάτω:

Diamicron1 δισκίο Diamicron® 80mg αντιστοιχεί με 1 δισκίο Diamicron® MR 30mg. Επομένως, ο ασθενής που λαμβάνει 2 δισκία Diamicron® 80mg, 1 με το πρωινό και ένα με το βραδινό πρέπει να λάβει 2 δισκία Diamicron® MR σε 1 λήψη με το πρωινό. Όταν λαμβάνει 1 1/2 δισκία Diamicron ®80mg, με το πρωινό και 1 1/2 με το βραδινό πρέπει να λάβει 3 δισκία Diamicron®MR σε 1 λήψη με το πρωινό. Τέλος ασθενής που λαμβάνει 2 δισκία με το πρωινό και 2 με το βραδινό, θα πρέπει να λάβει 4 δισκία Diamicron® ΜR σε 1 λήψη με το πρωινό (όλα τα δισκία λαμβάνονται μαζί μία φορά με το πρωινό).

Ετικέτες: ,
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά