Φάρμακα

Αντικατάσταση του φαρμάκου Diamicron 80mg

Σύμφωνα με την φαρμακευτική εταιρεία ΣΕΡΒΙΕ ΕΛΛΑΣ η διάθεση του φαρμάκου Diamicron® 80 mg (γλικλαζίδη) που χρησιμοποιείται για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, στα φαρμακεία και στις φαρμακαποθήκες έχει διακοπεί την 31η Μαρτίου 2010.

Οι διαβητικοί τύπου 2 που λαμβάνουν το παραπάνω φάρμακο θα μπορούν να το αντικαταστήσουν μετά από σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού με την νεότερη φαρμακοτεχνική μορφή του φαρμάκου το Diamicron®ΜR 30mg (γλικλαζίδη ελεγχόμενης αποδέσμευσης που εξασφαλίζει την ιδανική αποδέσμευση του δραστικής ουσίας αποφεύγοντας τις περιττές αιχμές συγκέντρωσης στο πλάσμα).

Η αντικατάσταση του Diamicron® 80 mg με Diamicron®ΜR 30mg γίνεται όπως φαίνεται παρακάτω:

Diamicron1 δισκίο Diamicron® 80mg αντιστοιχεί με 1 δισκίο Diamicron® MR 30mg. Επομένως, ο ασθενής που λαμβάνει 2 δισκία Diamicron® 80mg, 1 με το πρωινό και ένα με το βραδινό πρέπει να λάβει 2 δισκία Diamicron® MR σε 1 λήψη με το πρωινό. Όταν λαμβάνει 1 1/2 δισκία Diamicron ®80mg, με το πρωινό και 1 1/2 με το βραδινό πρέπει να λάβει 3 δισκία Diamicron®MR σε 1 λήψη με το πρωινό. Τέλος ασθενής που λαμβάνει 2 δισκία με το πρωινό και 2 με το βραδινό, θα πρέπει να λάβει 4 δισκία Diamicron® ΜR σε 1 λήψη με το πρωινό (όλα τα δισκία λαμβάνονται μαζί μία φορά με το πρωινό).

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι οδηγίες χρήσης και οι περιλήψεις των χαρακτηριστικών των προϊόντων (SPC) των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: erx.gr

Αναζήτηση