Φάρμακα

Ενημέρωση σχετικά με φαρμακευτικό προϊόν Anapen

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων βρετανικών αρχών, το φαρμακευτικό προϊόν Anapen® (προγεμισμένες σύριγγες αδρεναλίνης) είναι πιθανό να εμφανίσει πρόβλημα κατά τη χρήση του.

Προγεμισμένη σύριγγα αδρεναλίνης Anapen®Το Anapen® είναι μια αδρεναλίνης για την αντιμετώπιση του αλλεργικού αναφυλακτικού σοκ που προκαλείται από τρόφιμα, φάρμακα, τσίμπημα μέλισσας ή άλλων εντόμων, ιδιοπαθή αναφυλαξία, ή από αναφυλαξία κατά την άσκηση και στην Ελλάδα κυκλοφορεί δύο μορφές αυτοχορηγούμενης ένεσης, 150mg/0,3ml για άτομα βάρους 15-30 κιλών και 300mg/0,3ml για άτομα βάρους άνω των 30 κιλών.

Όπως διαπιστώθηκε από ελέγχους της εταιρείας που το παράγει, υπάρχει πιθανότητα η συσκευή αυτοχορήγησης να μη λειτουργήσει σωστά κατά την ενεργοποίησή της, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μη λάβει την απαραίτητη ποσότητα αδρεναλίνης σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πραγματικό περιστατικό από ασθενή, και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι καθαρά προληπτικά.

Οι ασθενείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο φάρμακο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εάν παραστεί ανάγκη, επικοινωνώντας συγχρόνως με το γιατρό τους για το ενδεχόμενο χρήσης εναλλακτικού προϊόντος, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Εφόσον προκύψουν νεότερα δεδομένα αναφορικά με την ποιότητα ή την ασφάλεια του προϊόντος, θα υπάρξει από τον ΕΟΦ σχετική ανακοίνωση.

 

Πηγή:

*Δείτε το επίσημο εκπαιδευτικό βίντεο για τη χρήση του Anapen®κάνοντας κλικ εδώ (μη επιτρεπτή η ενσωμάτωση και αναπαραγωγή).

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι οδηγίες χρήσης και οι περιλήψεις των χαρακτηριστικών των προϊόντων (SPC) των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: erx.gr

Αναζήτηση