Φάρμακα

Οδηγίες χρήσης του alli

alliΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με δελτίο τύπου εφιστά την προσοχή του κοινού προκειμένου να μη δημιουργηθεί η παραπλανητική εντύπωση ότι το προϊόν alli® που κυκλοφορεί στα φαρμακεία δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν.

Το alli® είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο εγκεκριμένο με κεντρική διαδικασία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Περιέχει τη δραστική ουσία ορλιστάτη* (60 mg) και έχει εγκριθεί με ένδειξη την απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ενήλικα άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο ή ίσο με 28 Kg/m2 σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών.

OrlistatΤο alli δεν πρέπει να λαμβάνεται:

  • από άτομα κάτω των 18 ετών,
  • εγκύους ή θηλάζουσες,
  • άτομα αλλεργικά στην ορλιστάτη ή σε κάποιο από τα συστατικά του.

Οι χρήστες θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους ΠΡΙΝ πάρουν το alli:

  • σε περίπτωση που έχουν νεφρική νόσο ή
  • παίρνουν φάρμακα για διαβήτη, θυρεοειδή, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, προβλήματα του καρδιακού ρυθμού, επιληψία, αντισυλληπτικά ή άλλες παθήσεις.

Επίσης εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή του κοινού από τον ΕΟΦ, στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του βιβλίου με τίτλο «η δίαιτα με το alli, ο απαραίτητος οδηγός επιτυχίας με το alli», δεν έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

 

*Σημείωση: η ορλιστάτη (orlistat) κυκλοφορεί στην Ελλάδα από το 1999, ως συνταγογραφούμενο φάρμακο με την ονομασία Xenical® (120 mg), με ένδειξη την απώλεια βάρους παχύσαρκων ασθενών, με δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) μεγαλύτερο ή ίσο με 30 kg/m2, ή υπέρβαρων ασθενών (ΒΜΙ > 28 kg/m2), με σχετιζόμενους παράγοντες κινδύνου σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα για την αγωγή.

Η ορλιστάτη, είναι ένα φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, το οποίο δεν επηρεάζει την όρεξη. Η ορλιστάτη αναστέλλει τη δράση των γαστρεντερικών λιπασών (ένζυμα που βοηθούν στην πέψη του λίπους). Όταν αναστέλλεται η δράση αυτών των ενζύμων, δεν είναι δυνατή η πέψη ενός μέρους του διατροφικού λίπους και αυτό επιτρέπει στο 30% του λίπους που λαμβάνεται με το γεύμα να περάσει άπεπτο από το έντερο. Ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το διατροφικό λίπος σαν πηγή ενέργειας ή να το μετατρέψει σε λιπώδη ιστό. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

 

Συμβουλευτείτε το φύλλο οδηγιών του φαρμάκου – πιέστε εδώ.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι οδηγίες χρήσης και οι περιλήψεις των χαρακτηριστικών των προϊόντων (SPC) των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: erx.gr

Αναζήτηση