Σακχαρώδης διαβήτης και ταξίδι

Εκτύπωση

Ο σακχαρώδης διαβήτης δεν χρειάζεται να σας περιορίζει όσον αφορά τα ταξίδια. Με το να ταξιδεύετε δεν σημαίνει ότι αλλάζει ο τρόπος ρύθμισής του αλλά απλά πρέπει να προετοιμάσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων και να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες ώστε να αποφύγετε τα προβλήματα.

Ινσουλίνη και μετρητής σακχάρου

Αγοράζετε ποσότητες αντιδιαβητικών φαρμάκων, ινσουλίνης και αναλωσίμων μέτρησης σακχάρου για περισσότερες ημέρες από ότι χρειάζονται, ώστε στην περίπτωση απώλειας ή καταστροφής τους ή καθυστερήσετε να επιστρέψετε στο σπίτι σας να είστε καλυμμένος.

Πάρτε στις χειραποσκευές και κρατήστε τα μαζί σας - ειδικά εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο - κατά την διάρκεια του ταξιδιού:

Μην ξεχάσετε να έχετε πάντα μαζί σας κάποιο τρόφιμο όπως φρούτα, μπισκότα, ζαχαρωτά, καραμέλες, δισκία γλυκόζης ή κύβους ζάχαρης για την περίπτωση που εμφανιστεί υπογλυκαιμία. Εάν πάλι λαμβάνετε ινσουλίνη, να έχετε μαζί σας μία ένεση γλυκαγόνης (Glucagen® 1mg/ml).

Πάρτε μαζί σας κάποιο είδος ταυτότητας (κάρτα, βραχιόλι, μενταγιόν) που να αναφέρει ότι πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, ότι βρίσκεστε σε θεραπεία με ινσουλίνη και χρήσιμα τηλέφωνα π.χ του ιατρού σας, των συγγενών σας. Είναι σημαντικό οι συνοδοιπόροι σας να το γνωρίζουν και αυτοί, προκειμένου να μπορούν να σας βοηθήσουν σε περίπτωση υπογλυκαιμίας.

Εάν η θεραπεία σας συμπεριλαμβάνει ινσουλίνη, λαμβάνετε υπ' όψιν τα ακόλουθα:

Πάρτε μαζί σας ρούχα και παπούτσια πολύ άνετα (μην περπατάτε ποτέ με γυμνά πόδια), λαμβάνοντας υπ' όψιν το κλίμα και τη δραστηριότητα που θα πραγματοποιείτε στον τόπο των διακοπών σας. Αν οδηγείτε, συστήνεται να κάνετε στάσεις κάθε δύο ώρες για να ξεκουράζεστε.

Προτιμήστε να ταξιδεύετε με συνοδεία σε χώρες με επαρκή ιατρική περίθαλψη, να τρώτε τρόφιμα που σας είναι γνωστά να πίνετε εμφιαλωμένα ποτά και νερό και να αποφεύγεται τις χώρες με ακραίες θερμοκρασίες, γεύματα με σάλτσες, μαγιονέζες, ωμά κρέατα και ψάρια και να πραγματοποιείτε πολύ έντονη σωματική άσκηση ή επικίνδυνα αθλήματα.

Ετικέτες: , , , ,
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά