Φαρμακείο πρώτων βοηθειών

Εκτύπωση

Το φαρμακείο πρώτων βοηθειών πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι, σε ειδικό ανθεκτικό κουτί, το οποίο διαθέτει ειδική σήμανση, να τοποθετείται μακριά από χώρους με υψηλή θερμοκρασία, υγρασία και έντονες οσμές, σε ένα σημείο απροσπέλαστο για τα παιδιά και να είναι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Τακτικός πρέπει να είναι και ο έλεγχος της ημερομηνίας λήξης των φαρμάκων και ή έγκαιρη ανανέωσή τους. Καλό επίσης είναι να μην πετάμε την συσκευασία τους, στην οποία περιέχονται οι οδηγίες χρήσης που πρέπει να συμβουλευόμαστε σε περίπτωση ανάγκης.

Απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών:

Αντισηπτικά φάρμακα:

First Aid Kit

Για τα εγκαύματα:

Για τις αλλεργίες:

Αντιπυρετικά - Παυσίπονα (και σε σιρόπι εάν έχετε παιδιά):

Άλλα φάρμακα:

Διάφορα:

Επιπλέον σε κάθε σας ταξίδι και εκδρομή, ειδικά στην ύπαιθρο θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας μια μικρή τσάντα πρώτων βοηθειών που να περιλαμβάνει πέρα των παραπάνω και τα κάτωθι:

Τα ονόματα των ευρέως συνταγογραφούμενων ιδιοσκευασμάτων αναφέρονται μόνο για την δική σας ενημέρωση και επ΄ ουδενί τρόπο προτείνονται από την ιστοσελίδα. Πάντα πριν την αγορά τους συμβουλευθείτε τον προσωπικό σας ιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Ετικέτες: , , , ,
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά