Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 22:44

Ασπίδες προσώπου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ασπίδες προσώπου Ασπίδες προσώπου

Οι ασπίδες προσώπου (προσωπίδες) παρέχοντας από μόνες τους ανεπαρκή προστασία ενάντια των ιών, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μοναδικό μέτρο προστασίας, αλλά ως συμπλήρωμα στις μάσκες, αφού η έλλειψη καλής στεγανοποίησης του προσώπου περιφερειακά μπορεί να επιτρέψει την διείσδυση και εισπνοή μολυσμένου αερολύματος.

Οι ασπίδες προστασίας προσώπου θα πρέπει, τουλάχιστον, να είναι μεγέθους του πλήρους μήκους προσώπου με τις εξωτερικές άκρες της να φτάνουν τουλάχιστον στο σημείο του αυτιού, να παρέχουν προστασία στο πηγούνι και να καλύπτουν το μέτωπο [δεν γίνεται καν λόγος για προστασία από τις μισές πλαστικές μάσκες προσώπου (half face shields) που κυκλοφορούν ως μέσω προστασίας κυρίως σε εργαζόμενους σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος}.

Η χρήση των προστατευτικών ασπίδων προσώπου στον τομέα της υγείας μπορεί ουσιαστικά να μειώσει τη βραχυπρόθεσμη έκθεση των εργαζομένων σε μεγαλύτερα μολυσματικά σωματίδια αερολύματος και να μειώσει τον κίνδυνο λοίμωξης. Ωστόσο, είναι λιγότερο αποτελεσματικές έναντι των μικρότερων σωματιδίων, τα οποία μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για παρατεταμένες περιόδους να εισρεύσουν γύρω από την ασπίδα προσώπου και να εισπνευστούν. Έτσι, οι ασπίδες προσώπου μπορούν να παρέχουν ένα χρήσιμο συμπλήρωμα στις προστατευτικές μάσκες, τα γυαλιά και τα άλλα μέτρα ατομικής προστασίας στην αναπνευστική προστασία του υγειονομικού προσωπικού.

Διαβάστηκε 269 φορές Τελευταία τροποποίηση στις: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 23:52
Παπαθανασίου Αναστάσιος

Τελευταία άρθρα από τον/την Παπαθανασίου Αναστάσιος

Σχετικά άρθρα