Ιστολόγιο

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 19:55

Κανόνες παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κανόνες παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων Κανόνες παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2221/18.07.2016, στα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων που εκδίδονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (e-prescription) που διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. προστίθενται πεδία που αναγράφουν «ΔΙΑΓΝΩΣΗ» και «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ» τα οποία πλέον ο θεράπων ιατρός θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει, αφού πρώτα έχει επιλέξει το πεδίο της Διεθνούς Ταξινόμησης της Νόσου (ICD-10).

Ακολούθως και με βάση το ICD-10 που επιλέγει ο θεράπων ιατρός ορίζονται συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις για τις οποίες μπορεί να παραπέμψει είτε για διάγνωση είτε για παρακολούθηση τον ασθενή, όπως αναλυτικά περιγράφονται στο παράρτημα Α του παρόντος ΦΕΚ.

Οι εξετάσεις «ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ» που αναφέρονται στο παράρτημα Α επιτρέπονται μόνο μια φορά το μήνα για το ίδιο ICD-10 και για το ίδιο ΑΜΚΑ, ενώ οι εξετάσεις «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ» της νόσου επιτρέπονται για το διάστημα περιοδικότητας που ορίζεται στο παράρτημα Α.

Διαβάστηκε 1916 φορές Τελευταία τροποποίηση στις: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 01:25

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Groupe Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 22:42 δημοσιεύθηκε από Groupe

    Πίστωση, Πρόταση, Δάνειο. Είμαστε ένας ιδιωτικός χρηματοοικονομικός όμιλος και προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 5.000 έως € 15 εκατομμύρια. Πληροφορίες, Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Groupp.financial@gmail.com / Whatsapp

Προσθήκη σχολίου

Εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αναζήτηση